top of page

Konturování obličeje ve třech krocích

Stínování a konturování obličeje ovládlo během posledních pár let kosmetické blogy a videa, proměny obyčejných dívek v celebrity díky přetvarování obličeje pomocí stínování se zdály být až neuvěřitelné. Ano, konturování vyžaduje určitou zručnost, ale pomocí několika základních pravidel a správných produktů si se stínováním obličeje jednoduše poradí i "laik".

Optická pravidla zní takto: tmavá zužuje/potlačuje, světlá naopak opticky zvětšuje/zaobluje a upozorní na projasněné partie. Pokud tedy chcete upravit tvar obličeje - například zúžit kulatý obličej nebo zaoblit příliš úzký a podlouhlý obličej, snadno si vystačíte se základní paletkou, která obsahuje rozjasňovač, konturovací tmavší stín a ideálně ještě barevnou tvářenku pro dodání zdravého a svěžího vzhledu.

Mně se osvědčila například paletka Lancome Blush Subtil Palette, která přesně tyto tři sekce obsahuje.

Konturovací stín aplikujeme nejčastěji v oblasti pod lícními kostmi, případně podélně okolo hran nosu od kořene směrem dolů. Jemně naneseme také podél hran čelisti a na čele podél vlasové linie směrem dolů, zkrátka tam, kde býváme přirozeně opálené od slunce. Čím hustší/objemnější štětec použijeme, tím více produktu se v něm zachytí. Je proto důležité vybírat kvalitní produkty, které moc nepráší.

Rozjasníme oblasti nad lícními kostmi, uprostřed obličeje, případně ve středu čela.

Barevnou tvářenku naneseme nakonec, uděláme tzv. zdravíčka, tím podtrhneme přirozeně svěží a zdravý vzhled.

Každý tvar obličeje má své přednosti a naopak, jsou i partie, které chceme opticky upravit. Můžete se snadno řídit například podle obrázků níže. Běžný tvar obličeje obvykle bývá kombinací více typů.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page